“Trebū HOME” daudzdzīvokļu nami sasnieguši to augstāko punktu – 18.7 m atzīmi

Image for “Trebū HOME” daudzdzīvokļu nami sasnieguši to augstāko punktu – 18.7 m atzīmi

Vērienīgā dzīvojamo namu kompleksa “Trebū HOME” pirmās kārtas būvniecība ir nonākusi nozīmīgā projekta attīstības stadijā – SIA “Arčers” ir pabeidzis nesošo konstrukciju būvniecību, un ēku augstums ir sasniedzis 18.7 metru atzīmi. Šis notikums iezīmē būvdarbu trešā posma sākumu – iekšējās un ārējās apdares izbūvi.

Līdz ar ēkas spāru svētkiem noslēgumam tuvojas mūrēšanas un apmešanas darbi. Abu ēku fasādēs ir ielikti visi logi, kas līdz ar mūrēšanas darbu noslēgumu ir piemērotākais brīdis siltuma pieslēgšanai, lai varētu sākties aktīvs darbs ēkas iekšpusē. Šobrīd ir uzsākta grīdu betonēšana, iekšējo starpsienu un inženiertīklu montāža. Daudzdzīvokļu ēku būvlaukumā ik dienas nodarbināti vidēji 90 darbinieki.

Pirmajās divās “Trebū HOME” ēkās ar kopējo platību vairāk nekā 6 000 kvadrātmetru jauno iemītnieku izvēlei ir pieejami 108 dzīvokļi: 36 kvadrātmetrus plaši studijas tipa dzīvokļi, 40 – 52 kvadrātmetru divistabu dzīvokļi un trīsistabu dzīvokļi 67 – 69 kvadrātmetru platībā, kā arī 80 kvadrātmetrus lieli četru istabu dzīvokļi.

“Trebū HOME” ir ilgtermiņa projekts – tā teritorijā desmit gadu laikā tiks uzbūvētas vismaz 25 ēkas ar 1500 dzīvokļiem un komercplatībām, kopumā investējot 150 miljonus eiro. Projekts paredz arī vairāk nekā 10 hektāru plašas, apzaļumotas teritorijas attīstību. Apkaimes labiekārtošanā būtiska loma ir ainavas veidošanai, saglabājot teritorijā esošās ābeles.

Projekta pasūtītājs ir “AFI Europe Latvia”. Līgums par daudzdzīvokļu namu būvniecību parakstīts 2017. gada 7. aprīlī. Atbilstoši konkursa rezultātiem darbus veic viens no vadošajiem būvniecības uzņēmumiem Latvijā – SIA “Arčers”.