Būvkopmānijai “Merks” uzticēta “Lidl” loģistikas centra izbūve Rīgā

Image for Būvkopmānijai “Merks” uzticēta “Lidl” loģistikas centra izbūve Rīgā

Mazumtirdzniecības kompānija “Lidl” un būvkompānija “Merks” noslēgušas līgumu par jauna loģistikas centra izbūvi Rīgā, Ulbrokas ielā. Līgums paredz izbūvēt 47 000 m2 plašu loģistikas centru, investējot tajā 42,5 miljonus eiro (bez PVN).

SIA “Lidl Latvia” valdes priekšsēdētājs Mariuss Kibartas (Marius Kybartas): “Šodien mēs esam sasnieguši ļoti svarīgu pagrieziena punktu tālākai attīstībai Latvijā un Igaunijā. Mēs būvēsim loģistikas centru, kurā tiks izmantoti inovatīvi energoefektivitātes un apkures risinājumi, mūsdienīgas atkritumu šķirošanas sistēmas un citas tehnoloģiskās iespējas, kas padarīs šo centru par vienu no modernākajām šāda veida būvēm reģionā. Vienlaikus mēs varam apsolīt, ka jaunais loģistikas centrs nodrošinās vislabākos darba apstākļus tajā strādājošajiem darbiniekiem, kā arī kvalitatīvu un vienmēr svaigu preču piegādi mūsu klientiem.”

SIA “Merks” valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš: “Mūsu mērķis ir būvēt vidi izaugsmei – uzņēmumu, pilsētu un arī valsts attīstībai. Esam gandarīti par uzvaru konkursā, jo loģistikas centrs noteikti ir sākums “Lidl” tālākai izaugsmei Latvijā. Labākā rezultāta sasniegšanai svarīgākais ir cilvēku talants un komandas darbs, tāpēc arī “Lild” būvniecības darbus vadīs profesionāļi ar ievērojamu pieredzi sarežģītu projektu īstenošanā. Mēs radīsim objektu, kas pilnībā atbildīs pasūtītāja vajadzībām, turklāt ne tikai šodienas, bet arī tām, kas kļūs aktuālas rīt, jo “Merks” būvētās ēkas ir ilgtspējīgas un atvērtas nākotnes attīstībai”.

Loģistikas centra būvniecības darbi tiks uzsākti jau šoruden un tos paredzēts noslēgt 2020.gadā.

SIA “Merks” projektu vadītājs Zigmunds Urtāns, kuram uzticēta “Lidl” loģistikas centra būvniecības vadība: “Mūsdienu ēkas kļūst arvien sarežģītākas, tiek izstrādāti jauni inženiertehniskie risinājumi, un ir svarīgi atrasts un izmantot efektīvākos no tiem katrā konkrētajā projektā. Kopā ar “Merks” kolēģiem esmu vadījis ļoti dažādu objektu – gan noliktavu un tirdzniecības centra, gan Rīgas vēsturiskajā centrā esošu ēku – būvniecību, un ticu, ka šī pieredze man palīdzēs “Lidl” loģistikas centra būvniecības darbu veiksmīgai vadībai. “Merks” pamatprincipi sekmīgai projekta īstenošanai ir nemainīgi: uzticama kolēģu komanda un profesionāli sadarbības partneri, ar kuriem kopā rast efektīvākos risinājumus klienta vēlmju īstenošanai.”

Būvkompānija “Merks” ir daļa no “Merko Ehitus” grupas, kas ir vadošais būvniecības uzņēmums Baltijā, un kura akcijas kopš 1997.gada tiek kotētas NASDAQ Tallinas biržā. Latvijā SIA “Merks” 22 gadu laikā ir uzcēlis vairāk kā 120 dažādas sarežģītības sabiedriskās, rūpnieciskās un dzīvojamās ēkas un inženierbūves.

Mazumtirdzniecības kompānija “Lidl” ir daļa no Neckarslum pilsētā bāzētās “Schwarz” uzņēmumu grupas, kas ir viens no vadošajiem pārtikas mazumtirdzniecības nozares uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Vairāk kā 10 500 “Lidl” veikali darbojas 30 pasaules valstīs, bet 150 loģistikas centri – 28 pasaules valstīs.   

 

Papildu informācija:
Liene Meklere-Kutsare
SIA “Merks” mārketinga un komunikāciju vadītāja
e-pasts: liene.meklere-kutsare@merks.lv
telefons: +37129160653
www.merks.lv