Konferenču cikls “Saimnieciski iepirkumi un godīga konkurence būvniecībā”

Image for Konferenču cikls “Saimnieciski iepirkumi un godīga konkurence būvniecībā”

Latvijas Būvuzņēmēju partnerība 2017.gada rudenī organizēja konferenču ciklu “Saimnieciski iepirkumi un godīga konkurence būvniecībā” Latvijas reģionu centros, kurā vietējos pasūtītājus, pašvaldību speciālistus, būvniecības nozares pārstāvjus un citus interesentus iepazīstināja ar Partnerības, Iepirkumu uzraudzības biroja un Latvijas Arhitektu savienības izstrādāto saimnieciskā izdevīguma vērtēšanas metodoloģiju būvdarbu un “projektēt un būvēt” iepirkumos. Šīs vadlīnijas būs noderīgs palīgs pasūtītājiem, veicot ne tikai būvniecības, bet arī jebkāda cita veida publiskos iepirkumus.

“Ar konferencēm reģionos mūsu mērķis bija veicināt kvalitāti publiskajos iepirkumos, kas ļautu sabiedrībai iegūt visiem izdevīgāko un ilgtspējīgāko risinājumu. Profesionalitāte publiskajos iepirkumos tiešā veidā ietekmē arī godīgas konkurences veidošanos būvniecības nozarē, atvieglojot godprātīgu un ilgtspējīgi domājošu būvniecības uzņēmumu darbību,” norāda Latvijas Būvuzņēmēju partnerības vadītāja Baiba Fromane.

Konferenču ietvaros tika prezentēts arī rokasgrāmatas projekts “projektēt un būvēt” apvienoto iepirkumu veikšanai, kā arī Partnerības virzītā iniciatīva par ģenerālvienošanās noslēgšanu par minimālās algas līmeņiem būvniecības nozarē, kas ievērojami ļaus samazināt aplokšņu algu īpatsvaru būvniecībā. Savukārt Ekonomikas ministrijas pārstāvji informēs par būvniecības nozares politikas aktualitātēm.

Konferences notika Valmierā, Liepājā, Jelgavā un Daugavpilī.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save