Virs Mežaparka Lielās estrādes jaunā skatītāju lauka būves pacelts spāru vainags

Image for Virs Mežaparka Lielās estrādes jaunā skatītāju lauka būves pacelts spāru vainags

31. oktobrī virs Mežaparka Lielās estrādes jaunā skatītāju lauka būves pacelts spāru vainags. Spāru svētki tiek svinēti laikā, kad ēkas celšana ir savā augstākajā punktā — ir pabeigta jumta nesošā konstrukcija un visi smagākie darbi.

“Spāru svētki ir īpašs notikums katrai celtnei, jo tiek svinēti tikai vienreiz mūžā. Svētku tradīcijai Latvijā ir vairāk nekā 100 gadi, un šo gadu laikā gan mēs, gan mūsu priekšgājēji ir svinējuši daudzu nozīmīgu ēku spāru svētkus un pēc tam arī sālsmaizi. Esmu gandarīts, ka, pateicoties visai projektā iesaistītajai profesionālajai komandai ar augstu atbildības sajūtu, vēlmi sasniegt nospraustos mērķus un “degsmi” par darāmo darbu, Mežaparka Lielās estrādes būvniecības darbi raiti un kvalitatīvi rit uz priekšu. Visu mūsu vārdā pateicos projektā iesaistītajiem par vienotu komandas darbu un novēlu, lai estrāde arī turpmāk pulcē cilvēkus vairākās paaudzēs, simbolizējot mūsu tautas spēku, vienotību un ilgmūžību tāpat kā svētku vainagā iepītie priedes zari,” stāsta pilnsabiedrības “LNK, RERE” projekta direktors Valdis Koks.

Šī gada 20. aprīlī uz Mežaparka Lielās estrādes skatuves tika parakstīts līgumu par estrādes pārbūvi, kas  paredz skatītāju lauka un estrādes pielāgošanu 2018. gada XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem. Estrādes pārbūves pirmās kārtas būvniecību pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veic PS “LNK, RERE”. Pirmā posma rekonstrukcijas darbus ekspluatācijā nodos 2018. gada 18. jūnijā plkst.11.00.