Būvniecības nozare manifestā topošajai valdībai definē prioritāros uzdevumus

Image for Būvniecības nozare manifestā topošajai valdībai definē prioritāros uzdevumus

Lielākās būvniecības nozares organizācijas sagatavojušas Būvniecības nozares manifestu par prioritārajiem uzdevumiem 2019.-2022.gadam, ko šodien nosūtījušas valdību veidojošajiem politiskajiem spēkiem. Ņemot vērā būvniecības nozares vitāli svarīgo lomu Latvijas ekonomikā, manifestā pausts aicinājums nozares definētos uzdevumus iekļaut topošās valdības deklarācijā.

Manifests ir tapis kā publisks nozares aicinājums jaunievēlētajiem Saeimas deputātiem un valdībai uzņemties stingru politisko līderību un savā pilnvaru termiņā īstenot pasākumus kvalitatīvas, drošas un ilgtspējīgas būvniecības veicināšanā. Definējot 10 svarīgākos uzdevumus būvniecības nozares attīstībai, manifests rosina būvniecību attīstīt par centrālo dzinuli modernas vides, stipras ekonomikas un apmierinātas sabiedrības veidošanā.

“Šodien būvniecības nozare Latvijā ir strauji progresējusi, kļūstot par septīto lielāko Latvijas tautsaimniecības nozari un nodarbinot vairāk nekā 60 tūkstošus darbinieku. Tomēr Latvijas būvniecības konkurētspēja joprojām atpaliek no citām ekonomikām, turklāt valstij nav tālredzīgas vīzijas par būvniecības attīstību nākotnē, kuru lielā mērā ietekmē publiskie pasūtījumi. Tādēļ esam izstrādājuši priekšlikumus būtiskākajiem uzdevumiem, kurus ceram ieraudzīt arī topošās valdības rīcības plānos nākamajiem četriem gadiem,” norāda Latvijas Būvuzņēmēju partnerības vadītāja Baiba Fromane.

Manifestu parakstījusi Latvijas Būvuzņēmēju partnerība, Latvijas Ceļu Būvētājs, Būvmateriālu ražotāju asociācija, Latvijas Elektroenerģētiķu un Energobūvnieku  asociācija, Latvijas Būvinženieru savienība, Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienība, kā arī Latvijas Būvnieku asociācija.