Ikšķiles centrā pārbūvēta infrastruktūra un mainīta satiksmes organizācija

Image for Ikšķiles centrā pārbūvēta infrastruktūra un mainīta satiksmes organizācija

Būtiskas pārmaiņas pilsētas centrālajā daļā pēc vairāk nekā gadu ilga būvdarbu perioda sagaidījusi Ikšķile. Te tapis funkcionāli ērts laukums ar dažādiem interesantiem vides elementiem, bet šīs pilsētas daļas infrastruktūras pārbūves galvenais ieguvums ir uzlabotā satiksmes organizācija pie Ikšķiles vidusskolas.

Īstenojot Ikšķiles novada pašvaldības projektu, Skolas un Birzes ielas krustojumā izbūvēts rotācijas aplis, līdz tam pagarināta Peldu iela, kā arī daļēji pārbūvēta Birzes iela.

Līdz ar to Ikšķiles centrā mainīta satiksmes organizācija. Gājējiem tagad ir iespēja ērti un droši nokļūt līdz Ikšķiles vidusskolai, Mūzikas un Mākslas skolai, Ikšķiles Tautas namam un estrādei. Visi pilsētai nozīmīgie objekti tagad iekļaujas gājēju zonā.

Ikšķiles centrālajā daļā izveidota pievilcīga, interesanta pilsētvide – funkcionāli ērts laukums, kurā uzstādīts vairāk nekā 5 m augsts pulkstenis, strūklaka, ko karstajās dienās jau paspējuši iecienīt gan pieaugušie, gan bērni, dažādi rotaļu elementi bērniem, atpūtas stūrīši ar soliņiem. Teritorija bagātīgi apzaļumota.

Laukuma izveidē izmantoti betona un granīta bruģakmeņi, kas salikti īpašā rakstā. Tas atšķir šo objektu no līdzīgi ierīkotām iedzīvotāju atpūtas zonām citviet Latvijā.

Projektā paredzētajā būvdarbu zonā nomainītas gandrīz visas apakšzemes inženiertehniskās komunikācijas, tostarp, lietus ūdens un sadzīves kanalizācija, vājstrāvas komunikācijas, siltumtrase. Pārbūvētajai infrastruktūrai izbūvēts apgaismojums.

Objekta būvniecību īstenoja ceļu būves firma SIA “Binders”.
Projekts – SIA “A Vide”.