“Skonto Būve” RTU datorzinātnes un informācijas tehnoloģiju fakultātes ēkai svin spāru svētkus

Image for “Skonto Būve” RTU datorzinātnes un informācijas tehnoloģiju fakultātes ēkai svin spāru svētkus

Jaunās ēkas būvnieki SIA «Skonto Būve» informē, ka augstu virs Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Studentu pilsētiņas namu jumtiem 29. septembrī pacelts ozollapu vainags. Tas nozīmē, ka viens nozīmīgs posms jaunbūves tapšanā ir pabeigts un var svinēt spāru svētkus. Kad jaunās ēkas tiks pabeigtas, tad visas RTU inženierzinātņu fakultātes būs koncentrētas vienuviet – Ķīpsalā. 

«Šis RTU ir ļoti nozīmīgs solis, jo līdz ar šo ēku uzbūvēšanu mūsu Ķīpsalas studentu pilsētiņas kontūras ir pabeigtas,» Spāru svētku svinīgajā pasākumā sacīja RTU rektors Leonīds Ribickis, sakot paldies ēkas būvniekiem, kuriem pateicoties, topošais nams ir ieguvis kopskata veidolu. Jaunajā ēkā būs ne tikai auditoriju telpas un laboratorijas, bet arī koplietošanas auditoriju centrs, kur notiks lekcijas, konferences un citi pasākumi, kas pulcēs lielu dalībnieku skaitu. 

Spāru svētki galvenokārt ir svētki būvniekiem, jo viņi ir paveikuši lielu darbu un tagad savu veikumu ir gatavi rādīt saimniekiem.

«Paldies manai komandai, projektētājiem, būvuzraugiem, arhitektiem,» pateicības vārdus visiem ēkas būvniecībā iesaistītajiem veltīja SIA «Skonto Būve» valdes loceklis Juris Pētersons, atgādinot, ka būvniekiem vēl daudz darāmā, lai paspētu, kā iecerēts, nākampavasar ēku nodot ekspluatācijā un tur varētu sākt mācīties studenti. 

Jaunās ēkas top, izmantojot Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības fonda un Eiropas Padomes attīstības bankas finansējumu.