Prezentēs pētījuma “Ēnu ekonomikas indekss Latvijas būvniecībā 2015 – 2019” rezultātus

Image for Prezentēs pētījuma “Ēnu ekonomikas indekss Latvijas būvniecībā 2015 – 2019” rezultātus


Trešdien, 29. aprīlī, plkst. 10.00 Latvijas Būvuzņēmēju partnerība aicina uz tiešsaistes konferenci par pētījuma “Ēnu ekonomikas indekss Latvijas būvniecībā 2015 – 2019” rezultātiem, kā arī diskusiju par investīcijām būvniecībā ekonomikas atveseļošanai.

Ņemot vērā katra procentpunkta lielo ietekmi, šī brīža apstākļos, kad paredzama ekonomikas lejupslīde, nepieciešama apņēmīga rīcība un atbalsts ēnu risku mazināšanai.


Pētījuma laikā tika veikta arī būvuzņēmēju aptauja, lai noskaidrotu Covid-19 ietekmi un iespējamos risinājumus tās mazināšanai. Pasākuma laikā notiks diskusija par publiskām investīcijām būvniecībā, kuras veicinātu Latvijas ekonomikas stabilizāciju.


Pasākumā piedalīsies pētījuma autors dr. Arnis Sauka, Latvijas Būvuzņēmēju partnerības vadītājs Gints Miķelsons, Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme, LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone, Latvijas Būvniecības nozares arodbiedrības valdes loceklis Mārtiņš Dunskis, aicināti ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs, finanšu ministrs Jānis Reirs, kā arī nozares uzņēmēji.


Pētījuma prezentācijai un diskusijai varēs sekot līdzi partnerības Facebook lapā https://www.facebook.com/BuvuznemejuPartneriba/. Šeit varēs uzdot arī jautājumus.

Pētījums ir sagatavots ar Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.-2021. gada plānošanas periodā, programmas “Sociālais dialogs – pienācīgs darbs” programmas (Social Dialogue Decent Work Programme) atbalstu, projekta numurs 2019/101977.