Aicinām uz semināru “(Būv)materiālu ilgtspējīgās pārvērtības”

Image for Aicinām uz semināru “(Būv)materiālu ilgtspējīgās pārvērtības”

Latvijas Būvuzņēmēju apvienība organizē ekspertu pieredzes apmaiņas pasākumu, kurā ražotāji iepazīstinās ar otrreizējo izejvielu un pārstrādē atgūto materiālu izmantošanas iespējām jaunu produktu ražošanā. Piedaloties pasūtītājiem, projektētājiem un piegādātājiem, semināra dalībniekiem būs iespēja iegūt papildu zināšanas un izpratni par aprites ekonomikas principiem nekustamo īpašumu attīstīšanā, projektēšanā un būvniecībā.

Pasākums norisināsies CMB Inženieru kompetences centrā, Rīgā, šī gada 14. jūnijā plkst. 9.00. Ar piemēriem un savu pieredzi dalīsies uzņēmums Knauf, demonstrējot iespējas reģipša ražošanā, CleanR plastmasas pārstrādes jomā, Balticfloc siltumizolācijas materiāla ražošanā, Druplat koksnes pārstrādes jomā un Schwenk Latvija betona būvizstrādājumu ražošanā. Diskusijā piedalīsies vadošie eksperti no Ekonomikas ministrijas, Vides aizsardzības un attīstības ministrijas, Būvniecības valsts kontroles biroja, Valsts vides dienesta, lai diskutētu par veidiem, kā radīt atbalstošu vidi pārejā uz aprites ekonomiku Latvijā.

Latvijas Būvuzņēmēju apvienības valdes priekšsēdētājs Gints Miķelsons norāda: “Lielākais izaicinājums pareizi un droši sagatavotu otrreizējo resursu izmantošanai būvniecībā ir rast iespējas komercializēt šos materiālus, jo drošības prasības un atbilstības pierādīšana ir dārgs un laikietilpīgs process. Lai tas nekļūtu par nepārvaramu šķērsli apritīgai būvniecībai, ir svarīgi rast kopīgu izpratni un motivāciju kā ražotāju, tā uzraugošo valsts institūciju starpā.”

Latvijas Būvuzņēmēju apvienība izstrādā vadlīnijas un priekšlikumus Būvizstrādājumu un būvniecības atkritumu aprites sistēmai Latvijā, piedaloties Eiropas Komisijas LIFE Vides programmas integrētā projekta “No atkritumiem uz resursiem Latvijā – Reģionālās ilgtspējas un aprites veicināšana, ieviešot atkritumu kā resursu izmantošanas koncepciju” īstenošanā.

Pasākumā Būvuzņēmēju apvienība iepazīstinās ar izaicinājumiem aprites principu ieviešanai būvniecībā un būvniecības atkritumu apsaimniekošanā, un projekta gaitā risināmajiem uzdevumiem.

Projekta interneta vietne: https://wastetoresources.varam.gov.lv/

Par Būvuzņēmēju apvienības dalību projektā: šeit

Programma

9.00 – 9.30 ierašanās, kafija
9.30 – 9.40 atklāšana, uzrunas

PIRMĀ SESIJA

9.40 – 10.00 VARAM, EM

10.05 – 10.25 LIFE Vides programmas integrētā projekta No atkritumiem uz resursiem LBA sadaļas prezentācija

10.30-10.50 Pieredzes stāsts | transportbetons

10.50 – 11.10 Pieredzes stāsts | reģipša ražošana

11.10 – 11.50 KAFIJAS PAUZE | paraugu apskate

OTRĀ SESIJA

11.50 – 12.10
12.10 – 12.30 Pieredzes stāsts | koksnes materāls
12.30 – 12.50 Pieredzes stāsts | siltumizolācijas materiāli

12.50 – 13.30 DISKUSIJA, J&A

NOSLĒGUMS